0729 222 743

Garnituri infasurate spiral (spirometalice)

Garnituri infasurate spiral (spirometalice), diverse forme si dimensiuni, standard si non-standard conform cererii clientului.

Utilizarea acestor garnituri este recomandata pentru aplicatii cu cerinte severe, presiuni nominale mai mari decat PN40(600#) si temperaturi ridicate, fluide periculoase sau agresive pentru care utilizarea garniturilor realizate din fibre presate (moi) este imposibila sau nu garanteaza siguranta in functionare si etanseitatea imbinarii.

Acestea pot fi:

  • Cu inel exterior si inel interior
  • Cu inel exterior de centrare are rolul de a centra garnitura intre prezoanele de strangere ale flanselor si de a conferi garniturii o rezistenta mecanica sporita. Acest inel are grosimea mai mica decat grosimea pachetului de etansare si este confectionat din otel carbon protejat prin zincare, cadmiere sau vopsire. Inelul ofera de asemenea siguranta ca pachetul de etansare nu va fi strans cu o forta excesiva, acesta limitand grosimea minima a garniturii la instalare.
  • Cu inel interior de centrare are rolul de a spori rezistenta mecanica a garniturii si realizeaza in acelasi timp atat alinierea orificiului garniturii cu orificiile flanselor, evitand aparitia curgerii turbulente in zona garniturii, cat si evitarea contactului direct intre banda metalica si fluidul de lucru, in special in zona punctelor de sudura, protejandu-le de variatiile mari de temperatura si presiune. Uzual inelul de centrare interior este confectionat din otel inoxidabil, care sa reziste la actiunea fluidului de lucru.  La cerere inelul poate fi executat si din alte materiale. Grosimea inelului de centrare interior este aceeasi cu grosimea inelului de centrare exterior. Se utilizeaza in cazul flanselor cu suprafete de etansare profilate (prag si adancitura, canal si pana etc.).
  • Fara inele de centrare pot fi utilizate in cazul flanselor cu suprafete de etansare profilate (prag si adancitura, canal si pana etc.).