0729 222 743

Garnituri kammprofile

Garnituri kammprofile, sunt garnituri constituite dintr-un miez metalic cu rizuri concentrice, peste care se aplica o folie de grafit laminat.

Aceste garnituri sunt destinate imbinarilor cu flanse la echipamente (schimbatoare de caldura) si pot inlocui cu succes garniturile metaloplastice.

Din punct de vedere al capacitatii de preluare a unor forte de strangere foarte mari, aceste garnituri sunt capabile sa lucreze intr-o gama foarte mare de presiuni de strangere (de la 20 la 500 MPa, cu un optim de 90 MPa), in comparatie cu garniturile metaloplastice care pot lucra intr-o gama mai ingusta (de la 100 la 250 MPa, cu valoarea optima de 160 MPa).

Temperatura de utilizare maxima este similara garniturilor infasurate spiral, iar cerintele de instalare sunt mai putin severe.

Aceste garnituri pot fi reutilizate dupa inlocuirea foliei de grafit, operatie care poate fi executata in timp scurt, cu costuri minime de catre beneficiar.

Din punct de vedere economic, costul pe termen lung pentru garniturile kammprofile este mult mai mic decat costul altor solutii tehnice, daca se ia in calcul nu numai valoarea achizitiei initiale ci si costul reconditionarii pentru cel putin 5 reutilizari.